Indicaties Kinderfysiotherapie Wageningen

Je kunt voor uiteenlopende indicaties terecht bij Kinderfysiotherapie Wageningen. Hieronder en verder op mijn website kun je hier meer over lezen.

Indicatie: Motorische ontwikkeling

Kinderen ontwikkelen spelenderwijs hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dit goed en bijna ongemerkt. Maar bij sommige kinderen duurt dit wat langer of wijkt de ontwikkeling af van wat gebruikelijk is. Hierdoor kunnen kinderen te weinig motorische ervaring opdoen.

Als kinderfysiotherapeut ben ik in staat om onderscheid te maken tussen een normale, vertraagde en/of een afwijkende motorische en/of zintuiglijke ontwikkeling.
Lees meer over indicaties en behandeling

Indicatie: Zindelijkheid

Bij problemen met de zindelijkheid kan kinderbekkenfysiotherapie uitkomst bieden.
Lees meer over indicaties en behandeling

Indicatie: Prikkelverwerking

Wanneer de zintuigen niet goed met elkaar kunnen samenwerken dan is er sprake van een sensorisch informatieverwerkingsprobleem. Prikkels komen sterker binnen, of juist minder sterk. Het kind neemt informatie uit de omgeving rommelig waar. Hierdoor reageert het anders op de omgeving. Het kan zijn dat anderen dat gedrag misschien als vreemd ervaren, of onaangepast. Maar in werkelijkheid krijgt het kind informatie over de wereld anders binnen, waardoor het op een bepaalde manier reageert die voor anderen ongebruikelijk is.
Lees meer over indicaties en behandeling

Indicatie: Houding en beweging

Een kind is geen kleine volwassene. Een kind is in ontwikkeling en dit vraagt specifieke kennis en benadering. Een kinderfysiotherapeut heeft naast algemene kennis van het bewegingsapparaat, kennis van het ontwikkelende kind.
Lees meer over indicaties en behandeling

Indicatie: en meer

Er zijn verschillende indicaties die niet direct onder 1 kopje vallen, maar mogelijk een combinatie zijn van verschillende factoren en een gecombineerde benadering vragen