Het aanbod van Kinderfysiotherapie Wageningen

De kinderfysiotherapeut geeft aandacht aan een zo optimale mogelijke ontwikkeling van het zintuiglijke systeem met de daarbij horende motorische uitingsvormen. De kinderfysiotherapeut heeft na de reguliere opleiding fysiotherapie een drie-jarige post-HBO opleiding gevolgd en volgt regelmatig bij- en nascholing om geregistreerd te kunnen blijven in het register voor kinderfysiotherapie.

De kinderfysiotherapeut is in staat om onderscheid te maken tussen een normale, vertraagde en/of een afwijkende motorische en/of zintuiglijke ontwikkeling.

De kinderfysiotherapeut kan gebruik maken van verschillende behandeltechnieken, zoals oefentherapie (rekening houdend met ontwikkelingsniveau van het kind), massage, medical taping en adviezen m.b.t. bijvoorbeeld school, sporten, dagelijks leven.

Onder de volgende kopjes kunt u lezen wanneer kinderfysiotherapie baat kan hebben.

 

Kinderbekkenfysiotherapie

Bij zindelijkheidsproblemen (voor plassen en/of poepen), heel vaak moeten plassen, bedplassen, obstipatie (verstopping), (chronische) buikpijn, vegen in de broek.
Lees meer over indicaties en behandeling

Sensorische informatieverwerking

Kinderen die moeite hebben met de prikkelverwerking kunnen verschillende uitingsvormen laten zien.
Lees meer over indicaties en behandeling

Motorische ontwikkeling

Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dit goed en bijna ongemerkt. Maar bij sommige kinderen duurt dit wat langer of wijkt de ontwikkeling af van wat gebruikelijk is. Hierdoor kunnen kinderen te weinig motorische ervaring opdoen.
Lees meer over indicaties en behandeling

Houding, spieren en gewrichten

Een kind is geen kleine volwassene. Een kind is in ontwikkeling en dit vraagt specifieke kennis en benadering. Een kinderfysiotherapeut heeft naast algemene kennis van het bewegingsapparaat, kennis van het ontwikkelende kind.
Lees meer over indicaties en behandeling